Sada kada su izbori konačno završeni uz dva ponovljena glasanja na biračkom mestu br.11 Kula i biračkom mestu br 40 Lipar, kandidati za odbornike sa liste „SIGIRNO BOLJE – Demokratska stranka – dr Jovan Janić“ i Opštinski odbor Demokratske stranke želi da se najiskrenije zahvali svima koji su svojim glasom podržali program i kandidate za odbornike ove liste. Zahvaljujemo se i svima koji su izašli na ove izbore i slobodno, bez straha i ucena, bez „prodaje“ dostajnstva i sopstvenog prava na slobodu izbora glasali za druge liste.

Svima koji su veštom manipulacijom poverovali da glasaju za Aleksandra a glasali su za Pericu, koji su podlegli pod pritiscima, ucenama, „trgovinom uticajem“ i drugim sredstvima uterivanja „straha“ poručujemo da se naša misija nastavlja u borbi da ih u vremenu koje je pred nama oslobodimo, jer bez slobodnog građanina nema demokratije, bez demokratije nema razvijenog društva. Koliko je bilo „slobode“, nedemokratskih metoda i nejednakosti u izbornom procesu koji je završen, kako u celoj državi tako i u našoj opštini, velikom broju građana je dobro poznato. Kupovina glasova, „bugarski“ vozovi, direktive rukovodilaca javnih preduzeća i ustanova zaposlenim radnicima kako i na koji način da rade i obezbeđuju glasove očigledno nije mimoišla ni našu opštinu.

Ali, o tome više drugom prilikom. SNS je osvojio apsolutnu vlast i sada građani s pravom očekuju da ispune sve što napisaše u izbornom biltenu iz 2012. ( jer od toga nisu ništa ispunili) kao i u biltenu podeljenom pred ove izbore. Građanima naše opštine poručujemo da ćemo pomno pratiti i na vreme ih informisati o svim potezima vlasti SNS-a.

Naša politička aktivnost ne prestaje sa završetkom ovih izbora. U opoziciji ćemo delovati dosledno i principijelno na osnovu sopstvenog programa koji je dobio podršku preko 2000 građana naše opštine. A to je, poštovani sugrađani pre svega zalaganje da se u svakom mestu opštine lepše, bolje i kvalitetnije živi, da bude što više dece i da ona bezbrižno provode svoje detinjstvo, da stari dostojno žive od svojih penzija, jer su to zaslužili a ne da im se penzije smanjuju, da nezaposleni nađu posao a ne da ih stranka zapošljava po zasluzi, da poljoprivrednici mogu da žive od svog rada, a da se zemlja ne daje budzašto strancima i domaćim tajkunima, da se stvore uslovi za nove male i srednje firme koje će uspešno raditi i privređivati, da zaposleni primaju pristojne plate i da sa svojim zaradama mogu da zadovolje sopstvene potrebe i potrebe svojih porodica, da decentralizujemo poslove opštinske uprave i da ih približimo građanima u svakom mestu naše opštine, da uključimo građane u sistem odlučivanja a isključimo one „sive eminencje“, da se ukine stranačko i rođačko-kumovsko zapošljavanje i da znanje, stručnost i sposobnost budu jedini kriterijumi. Da se sukobi interesa iskorene iz naših javnih preduzeća kada su u pitanju javne nabavke, da se poštuje zakon a ne stranačka i rođačka pripadnost.

Sumnjamo da će oni koji za četiri godine nisu ništa uradili niti napravili bilo kakav pozitivan pomak to uraditi u sledećem mandatu od četiri godine. Iz tog razloga budnost odbornika sa liste Sigirno bolje biće usmerena u tom pravcu, i to ne samo u kritičkom odnosu prema vlasti, već i u predlaganju kvalitetnih rešenja kako bi se stvari menjale na bolje. To moramo činiti, ne samo zbog mračne sadašnjosti, već i zbog budućnosti naše dece. Zbog odgovornosti prema našoj deci i budućim pokolenjima nemamo prava da budemo pasivni posmatrači sadašnjosti!

Zbog svega toga naša misija se nastavlja, na početku smo korenitih promena koje će uslediti tek nakon nekih narednih izbora, a do njih nemamo pravo nemo posmatrati i dopustiti da baš sve unište.

Pozivamo sve građane i građanke naše opštine koji dele naša uverenja da nam se pridruže u nastavku borbe za bolju, uspešniju i slobodniju opštinu! Za bolje svima, za SIGURNO BOLJE!

Na kraju još jednom se zahvaljujemo svima koji su podržali listu Sigurno bolje.

S poštovanjem,

Kandidati sa liste SIGURNO BOLJE i Opštinski odbor DS-a

IDEMO DALJE !

Kontakt mail: dskula@gmail.com

Kontakt telefon: 025 722622