baner fb 1

Lazar Greber je rođen u Vrbasu 1981. godine. Osnovnu školu “Petefi Brigade” završio je u Kuli, a gimnaziju “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu. Diplomirao je sa ocenom deset na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu, na smeru Finansijski menadžment i računovodstvo na temu „Uticaj strategija globalizacije na rast i razvoj preduzeća”.

Kao veoma mlad, volontira u porodičnoj firmi „Grizli’’ u Kuli koja se bavila pretovarnim uslugama, posredovanjem u prometu robe i saobraćajem. Uključen u administrativne poslove, poslove na relaciji preduzeće-poslovne banke, poslove organizacije rada, poslove zaključivanja ugovora i sl.

Posle završetka studija, radio je u kompaniji “Žito Media” u Kuli na poslovima komercijale, nabavke, rukovođenja transportom i rukovođenja silosima. U tom periodu svog profesionalnog angažmana, pred ispitnom komisijom Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu položio je i stručni ispit i dobio sertifikat za rukovaoca sušarama u poljoprivredi.

Član je Opštinskog, Pokrajinskog, a u jednom periodu i Glavnog odbora Demokratske stranke. Predsednik resornog odbora za ekonomiju, zapošljavanje i odnose sa sindikatima opštinskog odbora.
Posle pobede Demokratske stranke na lokalnim izborima 2012. godine izabran je za predsednika opštine Kula. Smenjen je posle tri i po meseca prekomponovanjem vlasti.
Kandidat na listi Demokratske stranke za narodnog poslanika na vanrednim parlamentarnim izborima 2014. godine.

Majstor karatea, nosilac Crnog pojasa 3. DAN. Do 2005. godine profesionalni sportista (karatista), osvajač dve evropske medalje kao član reprezentacije u pojedinačnoj konkurenciji, kao i mnogobrojnih priznanja i nagrada na svetskim, evropskim, balkanskim i nacionalnim šampionatima, višestruki šampion države. Od 1996. do 2005. godine državni reprezentativac (SRJ, SCG, Srbije) u svim uzrasnim kategorijama i stipendista Ministarstva Sporta.

Od 2005. godine šef stručnog štaba karate kluba „Hajduk’’ iz Kule, trener sa državnom licencom. Kao trener, osvojio u više navrata ekipno Kup Vojvodine, Kup Srbije i Premijer ligu Srbije u konkurenciji seniora, predvodio takmičare koji su u svim uzrasnim kategorijama pojedinačno osvajali medalje na nacionalnim, balkanskim, mediteranskim, evropskim i svetskim prvenstvima i bili članovi reprezentacije SCG i Srbije. Više puta proglašavan za najuspešnijeg takmičara i trenera u Opštini Kula, dobitnik više priznanja i nagrada za vrhunska dostignuća u oblasti sporta od strane Opštine Kula, AP Vojvodine i Republike Srbije.
Dobitnik najprestižnijeg priznanja u oblasti sporta u AP Vojvodini „JOVAN MIKIĆ-SPARTAK” u kategoriji „Najbolji trener za 2014. godinu“.